Wintertips voor de mussen

Wintertips voor de mussen 


De kou zit weer in de lucht en sneeuw komt eraan. Het is nu van levensbelang om de mussen te voeren.Zorg ’s winters voor voedsel met een extra hoge energiewaardeOm de lange, koude winternacht te kunnen overleven moeten tuinvogels al hun vetreserves aanspreken. Zo raken ze per nacht soms wel twintig tot veertig procent van hun lichaamsgewicht kwijt. Overdag hebben ze slechts acht uur de tijd om voedsel te vinden om die tekorten weer aan te vullen. Hoe meer calorieën het voer dat ze dan vinden heeft, hoe beter.

Help vogels door het aanbieden van zonnebloemkernen en pinda’s met een extra hoge energiewaarde zoals vetkorrels, pindacakes, vetblokken en vogelpindakaas. Stuk voor stuk producten boordevol essentiële oliën en vetten, waar tuinvogels een enorme energieboost van krijgen.Voer alleen geschikt vogelvoer.

Menselijke voedselresten zoals rijst, droog brood, kaasrandjes, stukjes worst of pindakaas zijn niet geschikt voor vogels. Deze producten bevatten veel te veel zout, kruiden, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Allemaal stoffen die voor een vogel, die vele malen minder weegt dan wij, gevaarlijk zijn en een niet te onderschatten impact hebben op hun gezondheid. Het lijdt vaak naar de dood.

Het enige ‘menselijke’ dat je vogels wel aan kunt bieden zijn stukjes appel. Iedere vogel heeft zo zijn eigen voedselvoorkeur. Hoe meer soorten voer in je tuin te vinden zijn, hoe groter de diversiteit aan vogels die je tuin zullen bezoeken.Uit onderzoek is gebleken dat het standaard goedkope vogelvoer dat op veel plaatsen wordt verkocht, te weinig voedingsstoffen voor vogels bevat en niet speciaal voor tuinvogels is vervaardigd. Daarom is het van belang dat je vogelvoer koopt dat is samengesteld met hoge voedingswaarden aan vetten, oliën, koolhydraten, mineralen en vitaminen.

Dit is witzaad, Het is voor huismussen zeer gezond, heeft veel calorieën en is zeer zeker aan te raden;

Dit zijn gemende zaden voor tuinvogels;

Dit is gemengd zaad met vetstaafjes, de mussen vinden dit ongelooflijk lekker en het is ook nog eens gezond voor ze, vet met fruit en veel calorieën; 

Dit is gemengd zaad met zonnebloempitten;

Dit is witzaad met nyerzaad;